Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Workshop: Markägaravtal för naturens rättigheter

21 november, 2021 @ kl 13:00 - 17:00

Denna digitala workshop är riktad till dig som är markägare. Kanske äger du en bit skog, jordbruksmark eller en trädgård. Oavsett kan du genom denna workshop ta ett viktigt steg på vägen att låta din mark vara ett område där naturens rättigheter erkänns och respekteras.

Naturens rättigheter behöver inte bara handla om ett juridiskt skifte på regional, nationell eller internationell nivå. Det är en idé som vi alla kan låta vara vägledande för våra liv och ageranden. Inte minst i den relation som finns mellan en markägare och dennes mark. Lodyn har utformat ett avtal och en certifiering för markägare som vill leva i relation till marken på ett sätt som respekterar naturens rättigheter.

Avtalet är ett sätt att befästa kärleken till din plats och att utforska hur relationen mellan dig och marken kan bli än mer ömsesidig och omsorgsfull. Det är också ett nyskapande och kraftfullt sätt att bli ambassadör för idén om naturens rättigheter.

Under denna workshop berättar vi om vad idén om naturens rättigheter innebär. Därefter får du som deltagare steg och steg utforma avtalet mellan dig och din mark. Lodyn har utarbetat en ram och kriterier för avtalets utformning. Du kommer i avtalet beskriva din mark, dess karaktär och rättigheter samt dina åtaganden i relation till dessa. Under workshopen kommer vi stödja och inspirera varandra i hur avtalen kan formuleras. Eventuella frågetecken och oklarheter kan diskuteras och förhoppningsvis redas ut tillsammans.

Att som markägare skriva ett avtal för naturens rättigheter innebär att vara pionjär. Detta är vad vi känner till de första sådana markägaravtal som skrivs och det som sker under workshopen är i den meningen världsunikt! Markägaravtalen är ett sätt att väcka samtalet om naturens rättigheter på ett nytt och jordnära sätt.

Workshopen är kostnadsfri och sker via zoom.

Kursledare: Pella Thiel och Henrik Hallgren

Anmälan sker genom detta formulär

 

 

Detaljer

Datum:
21 november, 2021
Tid:
13:00 - 17:00
Evenemang Taggar:
,

Plats

Zoom

Arrangör

Lodyn
E-post:
info@lodyn.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.