Earth Rights Conversations hösten 2017


 

Earth Rights Conversations är en seminarieserie som Lodyn arrangerar tillsammans med End Ecocide Sweden och Latinamerikagrupperna, inom ramen för nätverket Naturens Rättigheter i Sverige. Platsen är Solidaritetshuset på Tegelviksg 40 i Stockholm.

 

9 nov kl 18-20, Solidaritetshuset

Naturens rättigheter – på gång

 

Det händer mycket och fort på området naturens rättigheter nu. Pella Thiel från Lodyn har varit i USA och orienterat sig, både på konferens och nätverksmöte med CELDF (https://celdf.org/rights-nature-symposium/) och på workshop med Earth Law Centre. Kvällen är en rapportering med samtal om hur vi tar frågan vidare i Sverige.

 

30 november kl 18-20 , Solidaritetshuset:
International Tribunal on the Rights of Nature, reflektioner från Bonn

I början av november hålls the International Tribunal on the Rights of Nature i Bonn. Tribunalen utgår ifrån att Deklarationen om Naturens Rättigheter är omsatt i lagstiftning. Svenska juristerna Mariam Carlsson Kanyama (End Ecocide Sweden/on Earth) och Stina Bagge (Earth Law Center) är på plats i Bonn och berättar under denna kväll om hur det var.

Läs mer om International Tribunal on the Rights of Nature
https://therightsofnature.org/ron-tribunal-bonn/

14 dec kl 18-20: Naturens rättigheter i svensk och EU-rätt.

Hur erkänns naturens egenvärde på olika nivåer i existerande juridiska ramverk? Vilka principer som talar för Naturens rättigheter behöver införas för att uppnå de mål som EU och Sverige eftersträvar? Stina Bagge läser kursen European Environmental Law på Uppsala Universitet och berättar ikväll utifrån sin uppsats om Naturens rättigheter i såväl svensk och EU-rättslig belysning. Stina har sedan i juni 2017 arbetat för Earth Law Center i Kalifornien med att konstruera ett regelverk för marina skyddsområden där dessa ges juridiska rättigheter, vilket presenterades på IMPAC4 i Chile i september 2017.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.