Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarium: Naturens rättigheter och animism

2 december, 2021 @ kl 19:30 - 20:30

Naturens rättigheter är både en juridisk fråga och ett sätt att relatera till livet. Istället för att behandla naturen som ett objekt, bemöter vi naturen som subjekt – erkänner den som en egen person med rättigheter. Detta har mycket gemensamt med animistiska synsätt, som återfinns världen över. I detta webbinarium diskuterar Henrik Hallgren och Zara Waldebäck hur animism och naturens rättigheter kan berika och komplettera varandra, och hur en animistisk praxis kan hjälpa oss att bättre höra och förstå naturens röst.

Lodyn erbjuder webbinarium ”Själ & Natur”, en serie återkommande samtal med ekopsykologi som roder. Vid varje tillfälle lyfts en idé, tema eller aspekt mot ytan. Synas, stöts och blöts och du som lyssnar är välkommen att ställa frågor i chatten. Webbinarierna är gratis och öppna för alla. Pågår kl.19.30-20.30 och filmas för att ge möjlighet att ses i efterhand.

Serien börjar med tre samtal som ger ett bredare kontext för begreppet naturens rättigheter och hur det kan uttryckas i våra vardagsliv. Detta webbinarium är det första i serien.

Zara Waldebäck har undervisat och hållit kurser i animism i över 10 år, både i Sverige och internationellt. Hon arbetar aktivt med sätt att lyssna på naturens röst och hur den kan ta sin plats i miljösammanhang, strategier och metoder.

Henrik Hallgren är initiativtagare till och ordförande i Lodyn och har över 25 års erfarenhet av kontemplativa, shamanska och ekopsykologiska praktiker för att fördjupa kontakten med naturen.

Moderator är Christina Kvarnstrand

Webbinariet äger rum på Zoom och du registrerar dig här

Efter du registrerat dig kommer du få information skickad till din mejladress om hur du deltar i mötet

Välkommen!

Detaljer

Datum:
2 december, 2021
Tid:
19:30 - 20:30
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,

Plats

Zoom

Arrangör

Lodyn
E-post:
info@lodyn.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.