Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Solvändan – Lodyns midsommarläger 2024

20 juni @ kl 17:00 - 23 juni @ kl 12:00

750SEK
Välkommen att fira midsommar tillsammans med andra naturälskande människor på Solvändan – ett midsommarläger med Lodyn. Låt dig själv få ta del av Tyrestas skönhet i den magiska midsommarmagin. Lägg undan telefonen några dagar och låt vardagens stress rinna av dig i Stensjöns klara vatten. Landa i och med dina sinnen i urskogen. Bli en del av en gemenskap för att fira solen och hylla jorden. På Solvändan vill vi samlas som en gemenskap som tillsammans skapar ett vackert firande av sommarsolens höjdpunkt.
Solvändan är ett midsommarfirande i naturvakenhetens tecken. Vi samlas på torsdagen kl 17.00 för en knytismiddag tillsammans. Senare på kvällen, runt 20.30, öppnar vi solvändan med en ceremoni (Själva tidpunkten för sommarsolståndet äger rum senare denna kväll kl. 22.50). Fredagen vigs åt fri lek med bad och skönt häng i naturen. Vi kommer denna dag också rikta energi till kvällens midsommarfirande och middag genom gemensamma förberedelser. Lördagen kommer att ägnas åt naturbaserade workshops för både vuxna och barn. Solvändan avslutas på söndagen med en avslutningsceremoni och vi räknar med hemgång runt 12.00. Solvändan kommer vara en fest i liten skala, med runt 30 deltagare. Vi vill att det skall vara ett sammanhållet läger och därför förväntar vi oss ett deltagande under hela den period som det varar, från torsdag till söndag. Solvändan är alltså inte öppet för dagsbesök. Solvändan skapar vi tillsammans och alla bidrar och hjälper till med matlagning, disk och städ. Vi kommer också ha gemensamma samlingar på mornarna som vi gärna ser att alla som har möjlighet deltar i. Utöver det har du stor frihet att välja vad du gör under din tid – som att delta i workshops, bada i sjön, umgås med gamla och nya vänner, med mera.
Programmet kommer att utvecklas under de kommande veckorna men här är något av det som dagarna kan innehålla:
– Morgonaktiviteter som qi gong, yoga, meditation
– Ekopsykologisk drömdelning
– Delningsrundor
– Yoga med inspiration från skogen där vi förankrar oss med våra rötter i kontakt med inre och yttre natur
– Föreläsningar kring ekopsykologiska teman
– Skapande kreativ aktivitet med naturmaterial för barn tillsammans med vuxna
– Ceremonier med och för naturen
– Övningar i naturvakenhet
– Sagor och musik vid lägerelden
– Kostnad och anmälan: 750 kr för vuxna, barn under 6 år utan kostnad, barn och ungdomar över 6 år: 250 kr. Priset inkluderar deltagande på lägret inklusive logi och vissa måltider (se nedan). Du anmäler dig genom att fylla i detta anmälningsformulär. Du får därefter en bekräftelse från oss att vi mottagit din anmälan och du har då en vecka på dig att betala in avgiften (uppgifter om hur du betalar kommer meddelas i bekräftelsemejlet).Begränsat antal platser!
– Boende: Tält eller sängplats i mjölnarbostaden. Det finns ett trettiotal sängplatser i mjölnarbostaden, de flesta i en sovsal, men också några rum med fyra bäddar. Det finns en stor äng utanför mjölnarbostaden som fungerar utmärkt för tältning.
– Resa: Med kollektivtrafik reser du till Handen. Därifrån samordnar vi hämtning med bil vissa tider under torsdagen. Mer info kommer till de som anmält sig. Det finns också möjlighet att vandra tillsammans med andra deltagare till platsen genom Tyresta naturreservat med start i Nyfors, en vandring på ca 8 km. Om du är intresserad av att vandra, kontakta h.landestrom@gmail.com.
– Mat: På torsdagen tar alla med knytismat inför kvällen. Det serveras därefter gemensamma måltider till lunch och middag, fredag och lördag. Var och en tar med och lagar sin egen frukost.  Lägret är alkohol- och drogfritt och de gemensamma måltiderna vegetariska.

– Mobilfritt. Vi vill att Solvändan skall vara fritt från mobiltelefoner och annan digital utrustning för att du ska få möjlighet att verkligen landa in i dig själv, i kontakten med naturen och andra Solvändandeltagare. Det kommer finnas möjlighet att lämna in sin telefon på ett ”mobilhotell” under vistelsen. Det kommer finnas ett nummer till en av arrangörerna som utomstående kan ringa till, om nödsituation uppstår.

Anmäl dig här!
Hoppas vi ses i urskogen!

Detaljer

Start:
20 juni @ kl 17:00
Slutar:
23 juni @ kl 12:00
Kostnad:
750SEK
Evenemang Kategori:

Plats

Stensjödal, Tyresta

Arrangör

Lodyn
E-post:
info@lodyn.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.