Naturvaken vandring


8 Juni, kl 17-19
Välkommen till en meditativ promenad som öppnar dina sinnen och ger ökad kontakt med dig
själv och den omgivande naturen.
 
En vaken och sinnlig kontakt med naturen är viktig för vårt välmående. Forskning visar tydligt att naturen har en läkande och terapeutisk verkan. De övningar vi utför under vandringen förstärker dessa effekter. Övningarna leder också till upplevelser av förundran och respekt för det ekologiska sammanhang vi är en del av.
 
Vandringen är en process där deltagarna guidas till fördjupad naturvakenhet genom fyra steg: andning – acceptans – anknytning – att bara vara.
 
Sträckan är ca 2 km och vi rör oss i långsam takt och stannar till ibland och gör olika övningar. Vi rör oss i omväxlande miljö, delvis skogsområden och delvis park.
 
Vi vandrar vid Kyrkviken på Lidingö. Mötesplats: vid Kaptensstugan invid Lidingö Kyrka, 20 minuters resa med kollektivtrafik från T-centralen.
 
Kaptensstugan är för övrigt ett mysigt café där du kan ta en fika om du vill, innan vandringen börjar. http://www.kaptensstugan.se/
 
Kostnad för vandringen: 150 kr. 120 kr för medlemmar i Lodyn. Betalas innan vandringen till bg 274-0561 eller kontant på plats.
Att ta med: Liten ryggsäck med sittunderlag och ev. vattenflaska eller kaffetermos
Anmälan och frågor: info@lodyn.se
 
Vägledare på vandringen är Henrik Hallgren, naturpedagog och lärare i ekopsykologi.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *